Simson Tapijt - Harde vloer - PVC

Kiest u voor een harde of zachte vloer? De voor- en nadelen op een rij.

Bij aanschaf van een nieuwe vloer is de eerste vraag: kies ik voor een harde of zachte vloer? Op het gebied van vloeren is er zo veel mogelijk, dat het soms lastig is om te bepalen wat het beste bij uw situatie past. Vanzelfsprekend is uw smaak leidend bij het kiezen van een nieuwe vloer. Maar vergeet vooral niet dat ieder type vloer voor- en nadelen heeft. 

In deze blog vertellen wij u graag meer over de eigenschappen en de voor- en nadelen van harde en zachte vloeren.

PVC: moderne en trendy harde vloer

Harde vloeren worden vooral gelegd in ruimtes waar geleefd wordt, zoals de woonkamer en keuken. De uitstraling is vaak strak en modern, wat bij veel mensen in de smaak valt. Voorbeelden van harde vloeren zijn PVC en laminaat. PVC lijkt qua uiterlijk op zeil, maar is een stuk sterker. Een groot verschil is ook dat het in stroken wordt gelegd. PVC kan daardoor bijvoorbeeld ook in een visgraat of hongaarse punt motief worden gelegd, wat momenteel de trend is. Ook bij vloerverwarming is PVC erg geschikt, vanwege de warmte doorlatende eigenschappen. PVC is vochtbestendig en onderhoudsvriendelijk.
Een nadeel van PVC: de prijs ligt hoger dan bijvoorbeeld voor laminaat, en de ondervloer moet zeer strak geëgaliseerd zijn voordat de vloer gelegd kan worden. 

Laminaat: voordelige en sterke harde vloer

Laminaat heeft als voordeel de harde toplaag, die maakt dat het kleurvast, slijtvast, krasbestendig, en makkelijk schoon te houden is. Daarnaast is laminaat eenvoudig te leggen. Bijkomend voordeel: mocht u besluiten te gaan verhuizen, dan is laminaat gemakkelijk mee te nemen.

Een nadeel van laminaat is dat beschadigingen vaak lastig te repareren zijn. Ook kunt u bij laminaat meer last hebben van reflectiegeluiden wanneer u er op loopt. Een goede ondervloer kan dit echter voor een groot deel oplossen.

Laminaat Apeldoorn woonkamer

Vinyl en tapijt: aangename en isolerende zachte vloeren 

Een zachte vloer zorgt vaak meteen voor een aangename sfeer. Voorbeelden van zachte vloeren zijn tapijt en vinyl. Doordat deze vloertypes zachter zijn, zijn ze ook meer geluidsdempend. Dat is fijn voor uzelf, maar zeker ook voor uw buren. In een appartementencomplex of flat heeft een zachte vloer dan ook vaak de voorkeur. 

Tapijt en vinyl hebben naast geluidsdempende eigenschappen ook goede warmte isolerende eigenschappen. Laat u overigens niet van de wijs brengen door het “stoffige” karakter van tapijt: stof uit de lucht wordt door het tapijt vastgehouden en gaat dwarrelen dus tegen. Wanneer u allergische klachten heeft, kan laagpolig of sisal tapijt juist voordeel bieden! Daarnaast is tapijt niet glad. Zachte vloeren zijn over het algemeen een voordelige keus, maar gaan doorgaans wel minder lang mee dan harde vloeren. Een bijkomend nadeel van tapijt is dat vlekken vaak moeilijker te verwijderen zijn. Gelukkig vindt u in ons assortiment verschillende tapijtreinigers die u helpen eventuele vlekken te lijf te gaan.

 

Advies op maat 

Of u nu kiest voor een harde of zachte vloer: bij Simson heeft u altijd een ruime keuze uit vloeren in verschillende materialen, kleuren, texturen en afwerkingen. Komt u gerust eens bij ons langs voor een deskundig advies op maat. Zo weet u zeker dat u kiest voor een vloer die aan al uw wensen en eisen tegemoet komt. 

Jo BomhoffJo Bomhoff
08:54 23 Nov 21
Zoals altijd zijn de afspraken punctueel nagekomen, netjes gelegd door vakmensen, die ook nog een... handje hielpen om de wasmachine en droger te verplaatsen! Wij zij dik tevreden.lees meer
Ria BrouwerRia Brouwer
14:21 24 Jul 21
Fijne zaak, goede service. Mooie producten.
Stephan EngelmannStephan Engelmann
18:10 20 Jan 21
In de afgelopen jaren zijn wij voor verschillende producten naar Simson gegaan. Er is vinyl gelegd... in diverse slaapkamers, het trappenhuis is gestoffeerd, in de badkamer is raambekleding aangebracht en de hal is sinds vandaag voorzien van een voordeurgordijn en een deurmat. We zijn steeds goed geadviseerd door Arjan Fiechter en hij is steeds zelf hier thuis komen opmeten. De afspraken zijn altijd prima nagekomen en we genieten van de mooie producten. Een volgende keer gaan we graag weer naar Simson toe. Het is een mooi en sympathiek bedrijf!lees meer
Margret van EssenMargret van Essen
16:54 01 Dec 20
We zijn al zeker 30 jaar klant bij Simson tapijt. Deskundige en betrouwbare winkel in Apeldoorn.... Zonder twijfel gingen we naar de winkel aan de Everlaan toen we nieuwe vloerbedekking op onze trap wilden hebben.Vanmorgen is het vakkundig gelegd en we zijn er weer zeer content mee.Simson bedankt!lees meer
Maureen van leeuwenMaureen van leeuwen
12:51 10 Jun 20
Voor een paar vierkante meter was ik opzoek naar een nieuw laminaat. Waar ik bij andere winkels in... Apeldoorn niet rustig geholpen kon worden, was dat hier wel het geval. Alles werd naast elkaar gelegd en ik kon binnen 20 minuten mijn keuze maken! Binnen een paar dagen kon het opgehaald worden.lees meer
js_loader
  • Partner logo 1
  • Partner logo 2
  • Partner logo 3
  • Partner logo 4
  • Partner logo 5